Pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn

Heerlijk als lunch, bij de barbecue of als buffetgerecht en nog eens makkelijk te maken ook: Pastasalade met tonijn. Deze keer had ik een grote bak gemaakt, omdat mijn dochter met een paar vriendinnen huiswerk ging maken bij ons thuis. Daar heb je wat energie voor nodig en dan is Pastasalade een geschikte en lekkere lunch.
Het fijne van een Pastasalade is dat je heel vrij bent in het recept; het luistert niet heel nauw hoeveel ingrediënten je erin doet. Alles naar eigen smaak!

Natuurlijk moet je niet “over the top” gaan met bijvoorbeeld zout en peper, maar een tomaatje meer of minder maakt niets uit. Daarom geef ik ook geen precieze hoeveelheden aan; experimenteer naar eigen inzicht.

Wat zit er in mijn Pastasalade?

Voor deze Pastasalade met tonijn heb je nodig:

  • Farfalle (vlinder pasta)
  • yoghurt dressing (fles supermarkt)
  • loempiasaus (chilisaus)
  • kappertjes
  • augurkenblokjes
  • tonijn (ik gebruik de zakjes van John West)
  • zongedroogde tomaatjes
  • snoeptomaatjes
  • rode ui of sjalot
  • Eieren
  • peper, zout, cajunkruiden

Voorbereiden

Kook de pasta in ruim water in ca. 11 minuten beetgaar. spoel met koud water af in een vergiet, even laten uitlekken en doe de pasta daarna in een schaal.

Kook de eieren (hard), laat ze schrikken onder koud water, pel ze en laat ze verder afkoelen.

Snij de ui in kleine stukjes

Snij de zoetzure augurken in kleine blokjes, of doe zoals ik, koop een pot met augurkenblokjes. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan.

Snij de snoeptomaatjes in schijfjes.

Husselen maar

Nu mag je alle ingrediënten bij de Pastasalade gooien. Begin met de ui, tomaat, augurk, kappertjes en tonijn. Als alles door elkaar gehusseld is, komen we bij de saus. Niet teveel, de pasta hoeft er niet in te zwemmen!
Een paar kneepjes yoghurtdressing en nog een kneepje loempiasaus. De loempiasaus voegt een lekkere zoete smaak toe, waar een beetje pit in zit.

Proef nu eerst even en voeg dan een beetje zout, peper en cajunkruiden toe. Niet teveel, je kan altijd nog meer toevoegen, maar eruit halen gaat niet meer.

Ben je tevreden met de smaak, snij de eieren dan in partjes en leg bovenop de salade.

Eet smakelijk!

One Comment

  1. Duitse aardappelsalade met grillworst - Zaans leven

    […] meer inspiratie voor bij de barbecue nodig? Kijk naar dit heerlijke Pastasalade […]

Leave a Reply