Stamppot met pompoen en spruitjes
Op de site heb ik al eens het recept voor een salade met spruitjes gedeeld, die iedereen lust. Nou ja, iedereen…… maar ook mensen die niet niet een groot fan van spruitjes zijn. Nu heb ik weer zo een recept. Wederom met spruitjes, maar deze keer ook met pompoen. Mijn man is van pompoen niet echt een fan, maar deze stamppot gaat tot de laatste kruimel op!
Ingrediënten
- 400 gram spruitjes
- 400 gram pompoen blokjes
- 2 rode uien
- olijfolie
- peper & zout
- 1 pak Maggi aardappelpuree a la minute Crème Fraiche (2 zakjes/porties)
- 750ml kokend water
- bakpapier
- pureestamper
- garde
Voorbereiden ovengroente pompoen en spruitjes
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de pompoen blokjes in een schaal.
Schoon de spruiten en snij ze doormidden. Zijn het grote spruiten, snij ze dan in vieren.
Doe ze bij de pompoen in de schaal.
Snij de uien in grove stukken en doe deze ook in de schaal.
Schenk wat olijfolie bij de groente en schep alles om, zodat alles bedekt is met olie. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en spreid de ovengroente erover uit. Giet nog wat olijfolie eroverheen en plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de ovengroente gaar in ca. 35 minuten. De spruitjes mogen wat donkere randjes hebben.
Haal de bakplaat uit de oven en prak de groente met een pureestamper fijn.
Aardappelpuree voor de stamppot
Breng ca. 750ml water aan de kook in de waterkoker en giet dit in een grote schaal.
Voeg, al kloppend met de garde, de twee zakjes pureepoeder toe.
Bijna klaar….er kan gestampt worden!
Gooi nu alle ovengroente bij de aardappelpuree en schep goed om.
Lekker met een beetje jus. Wij eten deze met braadworst, gehaktballen of rookworst, maar wil je (een dagje) zonder vlees combineer dan met een vegetarisch gehakt of een vegetarische rookworst.
Leave a Reply