Gevulde paprika uit de Airfryer

Gevulde paprika

Dit heerlijke recept van gevulde paprika uit de Airfryer heeft een groot voordeel: sneller klaar, maar net zo lekker als uit de oven. Zelf heb ik een grote Airfryer – Inventum GF500HLD XXL. Hier passen met gemak 4 paprika’s in. Ongeveer 1x in de twee weken maak ik deze gevulde paprika’s, tot vreugde van iedereen aan tafel. Het is wel altijd vechten om de crème fraiche, we zijn grootverbruikers.

Ingrediënten voor 4 personen

ING gevulde paprika
  • 2 paprika’s
  • 300gr rundergehakt
  • 4 kopjes rijst
  • knoflook (flesje)
  • 1 sjalotje
  • 1 blik mais
  • 1 pakje Heinz Frito
  • geraspte kaas
  • crème fraiche
  • Cajun kruiden

Bereiding gevulde paprika

Doe de (snelkook) rijst in een pan met kokend water en kook in 8 minuten gaar. Giet af en laat even staan. Ondertussen gaan we de rest van de vulling bereiden.

Snipper het sjalotje fijn en bak samen met 3 kneepjes knoflook even aan in de wok.
Doe het gehakt erbij en bak het rul. Voeg de (uitgelekte) mais toe en verwarm nog even mee. Voeg daarna de Heinz Frito saus toe en breng op smaak met de Cajun kruiden. Roer alles goed door.

Schep nu de rijst door het gehaktmengsel. Proef de vulling even, je kunt nu nog extra kruiden toevoegen.

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het mengsel. Bestrooi met kaas.

Zet de 4 halve paprika’s in de Airfryermand. Ik heb altijd bakpapier op de bodem van de Airfryermand, zodat deze niet zo vies wordt. Ooit heb ik dit bij AliExpress besteld; je kunt verschillende maten bestellen en deze passen uitstekend in de mand.

Stel de Airfryer in op 170graden en 10 minuten (zonder voor te verwarmen) Kijk halverwege even hoe het gaat met de paprika’s; de ervaring is dat elke Airfryer anders is. Haal de gevulde paprika’s uit de airfryer en schep er een beetje crème fraiche op en steek er een tortilla chipje in ter garnering.

Mocht je geen grote Airfryer hebben, dan kan het ook in een ovenschaal in de oven op 200 graden voor ongeveer 25 minuten.

Mocht je nog vulling over hebben, dan kan je er altijd nog een nacho schotel van maken:

Vul een ovenschaaltje met een laag nacho chips, daarna een laag vulling, een laag geraspte kaas en herhaal dit nog een keer. In de airfryer op 170 graden voor ongeveer 5 minuten; of in de oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuten.

Leave a Reply