Bananen pannenkoekjes

Herken je dat? Een fruitschaal vol fruit en binnen no-time zit je met bruine bananen, die niemand meer eet. De bio-bak in dan maar?
Dat kan anders! Maak er heerlijke bananen pannenkoekjes van. Lekker voor bij de lunch, als ontbijt of om koud mee te geven in de broodtrommel.

Bananenpannenkoekjes

Ingrediënten

  • 2 overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • olie of boter

Beslag voor bananen pannenkoekjes voorbereiden

Snij de twee bananen in stukjes en doe ze in een hoge kom. Voeg de drie eieren, de kaneel en de bloem toe.

Maak er met de staafmixer een glad beslag van.
Je kan dit recept ook zonder bloem maken, maar ik vind de pannenkoekjes lekkerder als er bloem toegevoegd is.

Bananen

Bakken maar!

Verhit wat olie of boter in een koekenpan en giet het beslag voor 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Zodra de onderkant lichtbruin is, keer je de pannenkoekjes om en bak je de andere kant ook lichtbruin.

Smullen zonder te verspillen!

Leave a Reply