Duitse aardappelsalade met grillworst
Deze heerlijke Duitse aardappelsalade met grillworst is simpel te maken en heerlijk bij de barbecue. Het recept heb ik van mijn moeder, die in Duitsland geboren is. Wij noemen het dan ook ”Kartoffelsalat mit Grillwürstl”. Niet te vergelijken met de aardappelsalades uit de supermarkt. Zelf vind ik de supermarkt salades altijd erg zurig smaken en de aardappels verdrinken in de saus.
Niet bij dit originele Duitse recept. In dit geval hebben we meer aardappel dan saus. Maak deze salade het liefst een aantal uur van te voren, zodat alles lekker in kan trekken voor een nog lekkerdere smaak.
Ingrediënten
Voor de Kartoffelsalat:
- Vastkokende aardappels – 1 kilo voor 4 personen
- 1 grote ui of 2 sjalotjes
- 1 ei
- 3 eetlepels olijfolie
- Mayonaise 3 à 4 eetlepels
- Kruiden bouillon (eventueel)
- Zout en peper
- 5 eetlepels augurkenblokjes
- Bieslook vers of gedroogd
Voor de Grillwürstl:
- 1 of 2 potten Franfurters (à 6 stuks)
Bereiden van de aardappelsalade
Kook de aardappelen in de schil
Laten afkoelen en dan “pellen”
Snij de aardappels in schijfjes en doe deze in een kom
Voeg de 5 eetlepels augurkenblokjes toe
Snipper 1 ui en voeg deze ook toe
Schep alles goed om
Breek een ei en kluts deze los, voeg wat zout en peper toe
Olie toevoegen en blijven klutsen
Voeg de mayonaise toe en blijven klutsen, tot je een schuimende dressing hebt
Giet over de aardappelen en schep weer goed om, zodat de dressing over alle aardappels zit.
Eventueel – als het te droog is – nog wat bouillon toevoegen (ik gebruik een pot maggi tuinkruiden bouillon en maak dan 1 kopje bouillon)
Garneer met bieslook
Even proeven en eventueel met nog wat zout en/of peper extra op smaak brengen
Grillwürstl bereiden:
Snij de Frankfurter worstjes in op de uiteinden en zet bovenop ook 4 snedes
Bak ze in een grill pan totdat de uiteinden omkrullen en ze een mooi grill kleur hebben
Guten Appetit !
Nog meer inspiratie voor bij de barbecue nodig? Kijk naar dit heerlijke Pastasalade recept.
Krabsalade met krab en surimi. Heerlijk bij de BBQ - Zaans leven
[…] Duitse aardappelsalade naar het recept van mijn moeder […]