Lasagne met gehakt en spinazie

Lasagne met gehakt en spinazie

Wanneer ik Lasagne op een bord schep, ziet het er altijd uit alsof het ontploft is, maar ik verzeker je: dit is een topgerecht. Niets gaat boven zelfgemaakte Lasagne en deze Lasagne met gehakt en spinazie kan iedereen maken! Ondertussen weten jullie dat ik van simpel te maken gerechten houd, waar je ook nog een beetje zelf mee kan variëren; hou je niet van spinazie dan laat je de spinazie gewoon uit het recept.
Ik maak deze lasagne altijd dubbel: een grote ovenschaal voor ons gezin en een kleine ovenschaal voor mijn ouders. Die verheugen zich altijd wanneer er bij ons lasagne op het werkmensen staat.

Lasagne ingrediënten

Ingrediënten

  • Verse lasagne bladen
  • 350 gr rundergehakt
  • 350 gr gehakte gehakte diepvries spinazie
  • 1 ui
  • Knoflook (3 kneepjes uit een flesje)
  • 1 pakje Heinz frito
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pot bechamelsaus
  • 1 bol mozzarella
  • 75gr geraspte kaas
  • Paprikapoeder
  • Cajunkruiden
  • Zout, peper, nootmuskaat

oventijd : 30 minuten

Voorbereidingen

Verwarm de oven voor op 200gr

  • Kook de spinazie ca. 10 minuten in een afgesloten kom in de magnetron , halverwege omroeren. Laat even uitlekken in een vergiet, zodat je Lasagne niet te vochtig wordt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • snij de mozzarella kleine stukjes
  • snipper de ui

De lasagnesaus maken

Lasagne tomaat en ui

Bak de gesnipperde ui in een beetje olie glazig, samen met de knoflook en de tomatenpuree

Gehakt voor lasagne

Voeg het gehakt toe en bak deze rul

Lasagnesaus

Voeg nu het pakje Frito toe

Breng het gehaktmengsel op smaak met cajunkruiden en paprikapoeder

Je gehaktmengsel is nu klaar en je kan de Lasagne gaan opbouwen.

Het opbouwen van de Lasagne met gehakt en spinazie

Bouw je lasagne als volgt op:

  • laagje gehakt saus met wat spinazie er boven op
  • Lasagnebladen
  • bechamelsaus met stukjes mozzarella, wat paprikapoeder eroverheen
  • lasagne bladen

Dit herhalen, tot je ovenschaal vol is.

Eindig met lasagne bladen en wat gehaktsaus met bechamelsaus erover heen
De Geraspte kaas hier over verdelen
Ca. 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk ❤️

Leave a Reply