Lasagne met gehakt en spinazie
Wanneer ik Lasagne op een bord schep, ziet het er altijd uit alsof het ontploft is, maar ik verzeker je: dit is een topgerecht. Niets gaat boven zelfgemaakte Lasagne en deze Lasagne met gehakt en spinazie kan iedereen maken! Ondertussen weten jullie dat ik van simpel te maken gerechten houd, waar je ook nog een beetje zelf mee kan variëren; hou je niet van spinazie dan laat je de spinazie gewoon uit het recept.
Ik maak deze lasagne altijd dubbel: een grote ovenschaal voor ons gezin en een kleine ovenschaal voor mijn ouders. Die verheugen zich altijd wanneer er bij ons lasagne op het werkmensen staat.
Ingrediënten
- Verse lasagne bladen
- 350 gr rundergehakt
- 350 gr gehakte gehakte diepvries spinazie
- 1 ui
- Knoflook (3 kneepjes uit een flesje)
- 1 pakje Heinz frito
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 pot bechamelsaus
- 1 bol mozzarella
- 75gr geraspte kaas
- Paprikapoeder
- Cajunkruiden
- Zout, peper, nootmuskaat
oventijd : 30 minuten
Voorbereidingen
Verwarm de oven voor op 200gr
- Kook de spinazie ca. 10 minuten in een afgesloten kom in de magnetron , halverwege omroeren. Laat even uitlekken in een vergiet, zodat je Lasagne niet te vochtig wordt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
- snij de mozzarella kleine stukjes
- snipper de ui
De lasagnesaus maken
Bak de gesnipperde ui in een beetje olie glazig, samen met de knoflook en de tomatenpuree
Voeg het gehakt toe en bak deze rul
Voeg nu het pakje Frito toe
Breng het gehaktmengsel op smaak met cajunkruiden en paprikapoeder
Je gehaktmengsel is nu klaar en je kan de Lasagne gaan opbouwen.
Het opbouwen van de Lasagne met gehakt en spinazie
Bouw je lasagne als volgt op:
- laagje gehakt saus met wat spinazie er boven op
- Lasagnebladen
- bechamelsaus met stukjes mozzarella, wat paprikapoeder eroverheen
- lasagne bladen
Dit herhalen, tot je ovenschaal vol is.
Eindig met lasagne bladen en wat gehaktsaus met bechamelsaus erover heen
De Geraspte kaas hier over verdelen
Ca. 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk ❤️
Leave a Reply