Pangsit met surimi en gehakt borrelhapje. Succes verzekerd!

Pangsit met surimi en gehakt borrelhapje

Op zoek naar een lekker, apart en succesvol borrelhapje? Zoek niet verder: dit pangsit met surimi en gehakt borrelhapje is het allemaal. Ik zal eerlijk zijn: je bent er wel even mee bezig, maar dat ben je snel vergeten als je de gelukkige gezichten van je gasten ziet!

Ingrediënten: voor een schaal vol ! (Ca. 100 stuks)

  • loempia/pangsitvellen (toko of supermarkt)
  • 250 gr gehakt
  • surimisticks – 10 stuks
  • knoflook – flesje ca. 3 kneepjes
  • Peper & zout
  • ketjap
  • zonnebloemolie om te frituren

Voorbereiden pangsit borrelhapje (ca. 45 minuten)

Met de voorbereiding van de pangsit ben je wel even bezig, vooral het vouwen van de pangsit borrelhapjes kost veel tijd. Ik ben er ondertussen wat handiger in geworden, dus gaat het wat sneller. Het voorbereiden doe ik de avond van te voren. Ik stal alles uit op de salontafel, ga aan de slag en kijk ondertussen ook televisie, zo valt het allemaal wel mee. Je kan daarna de pangsit onder een licht vochtige doek (tegen uitdroging) bewaren in de koelkast.

Aan de slag!

Doe het gehakt in een kom en breng op smaak met peper en zout, knoflook en een beetje ketjap. Kneed het goed door elkaar.

Snij de krabsticks in kleine blokjes

Laat de pangsitvellen een beetje ontdooien en snij de grote pangsitvellen in 4 vierkanten. Nu heb je het juiste formaat om deze hapjes te maken.
Hou de vellen een beetje vochtig onder een stuk nat keukenpapier of een natte doek, zo drogen ze niet uit. Ik heb tijdens het vouwen altijd een bakje water ernaast staan om ze te bevochtigen. De vellen moeten soepel zijn, maar niet te nat, dan scheuren ze.


Neem één vierkantje en leg bij de punt een bolletje gehakt en een stukje krabstick
Vouw het puntje om de vulling heen en rol dan door tot de volgende punt.
Pak de twee punten aan de zijkant en leg hier een knoop in.

Maak zo de hoeveelheid pangsit die je wilt. Met deze ingrediënten zullen dat er ca. 100 zijn. Dat lijkt veel, maar op een feestje of verjaardag is dat zo op!

Frituren in een wok of pan met olie tot ze goudbruin zijn.
serveer het pangsit met surimi en gehakt borrelhapje met wat loempiasaus om ze in te dippen.
Genieten maar!

Leave a Reply