Roti op zijn Hollands…..snel en simpel

Roti op zijn hollands

Deze Roti op zijn Hollands staat snel op tafel. Het is dan ook een Roti met de Hollandse slag. Ik vrees dat je dit recept niet eens Roti mag noemen; aardappeltjes met kip, bonen en een wrap dekt meer de lading, maar het is simpel te bereiden en lekker…… dat is alles wat telt, toch? Het recept is voor 4 personen en het bereiden duurt 30 minuten.

Ingrediënten

  • 400 gr kip
  • 400 gr krieltjes
  • 300 gr sperziebonen
  • 2 a 3 eetlepels masala kruiden
  • 2 a 3 kipbouillonblokjes
  • 1 pak wraps
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 kneepjes gemalen knoflook
  • 4 eieren
  • olie voor een goede laag in de pan
  • 1 theelepel djintan (komijn zaad)
  • ca. half kopje water
  • peper en zout

Voorbereiding

Kook de sperziebonen 10 minuten voor en prik wat gaatjes in het plastic van de krieltjes en doe deze dan 5 minuten in de magnetron.
Snij de kip in middelgrote stukken en bestrooi deze met zout en peper.
Snipper de ui.

Bakken

Fruit de ui samen met de massala en de knoflook even aan in een goede laag olie

Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak even mee.
Doe de kip erbij en blijf goed omscheppen.

 Als de kip goed aangebakken is kunnen de krieltjes erbij.

Dan een theelepel Djintan toevoegen.
10 minuten laten smoren.

Een half glas water en twee bouillonblokjes toevoegen. De kip en aardappelen mogen niet geheel onder de bouillon staan.
15 minuten laten stoven.

De voorgekookte sperziebonen toevoegen en nog even mee laten stoven.
Eventueel nog (naar smaak) een bouillonblokje toevoegen.

 Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze even afkoelen in ijskoud water en pel de schil er af en bak ze daarna in een pan met een laagje olie en een theelepel masala licht krokant.

Serveren van de Roti op zijn Hollands

De wraps kan je even opwarmen in de magnetron. Serveer een wrap met het kipmengsel en het ei op een bord. Dan is je Roti op zijn Hollands klaar, smakelijk!

Leave a Reply