Simpele Quiche met gehakt en prei

Simpele quiche met gehakt en prei

Heerlijk als hoofdgerecht, buffetgerecht of lunch en super makkelijk te maken deze simpele quiche met gehakt en prei! Je kan zelf natuurlijk variëren met ingrediënten; doe erin wat je lekker vindt !

Bereidingstijd 55 minuten (inclusief oventijd)

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart uit de diepvries of kant en klaar Quiche deeg
  • paneermeel
  • Olijfolie om in te vetten
  • 300 g rundergehakt
  • 1 grote prei
  • 1 blikje mais
  • 150 g geraspte kaas
  • 200 ml kookroom
  • 4 middelgrote eieren
  • zout, peper, paprikapoeder, cajunkruiden
  • springvorm

Ontdooi de plakjes hartige taartdeeg (het quiche deeg is meteen te gebruiken uit de koelkast)

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bak het gehakt rul in een wok of koekenpan.

Snij de prei in ringen en voeg toe. Bak 5 min. mee, laat het vocht goed verdampen.

Laat de mais uitlekken, voeg toe en verwarm nog even mee.

Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cajunkruiden.

Laat even uitlekken in een vergiet, zodat het vet eruit gelopen is.

Meng de kaas met de room en eieren in een kom. Voeg ook hier nog wat kruiden aan toe.

Vet de springvorm in, op de bodem doe ik bakpapier. Bekleed de springvorm met deeg.

Strooi een beetje paneermeel op de bodem, zodat het deeg niet te zompig wordt. Prik, als je bladerdeeg gebruikt, met een vork wat gaatjes in de bodem. . Dan wordt de bodem niet zo ”puffy”.

Schep het gehakt/preimengsel op het deeg.

Schenk het kookroom-eimengsel erover.

Strooi nog wat geraspte kaas erover heen

Bak de taart in midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.!

Leave a Reply