Snelle en lekkere Bami
Een favoriet gerecht bij ons thuis deze snelle en lekkere bami. staat dus supersnel op tafel en genoeg voor 4 personen (of voor 2 personen voor 2 dagen, want dan is deze bami nog steeds lekker). Zelf maak ik de bami zonder rode peper, maar als je van een beetje pit houdt, kan je deze natuurlijk toevoegen. Wil je de Bami vegetarisch, dan kan je de kip uit het recept laten.
Ingrediënten
- 1 pak Chinese bami
- 1 kipfilet
- 1 ui
- 1 bamipakket
- knoflook (uit een flesje – 3 kneepjes)
- 1 eetlepel Laoskruiden
- 5 eetlepels Ketjap manis
- 1 bouillonblokje (kip)
- 3 eieren
Bereiden snelle en lekkere Bami
- Snipper de ui en meng deze met de knoflook en laos.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze aan in een beetje olie.
- Voeg daarna het uienmengsel toe en bak mee.
- Breek de eieren in een kommetje en kluts deze door elkaar
- Schuif de kip en het mengsel naar één kant van de pan en voeg aan de andere kant de eieren toe. Zodra dit gaat stollen, roer het om en blijf omroeren tot je een soort roerei hebt. Schep daarna alles door elkaar.
- Voeg 5 eetlepels Ketjap manis en het bouillonblokje toe en roer alles om.
- Laat 2 minuutjes pruttelen. Nu kan de bamigroente erbij. Zoals gezegd doe ik zelf de rode peper er niet bij, maar als je van wat meer pit houdt, gooi je deze er gesneden bij.
- Roer alles om en bak ongeveer voor 5 minuten.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook. Zodra het water kookt zet je het gas, of kookplaat uit en voeg je de bami, in stukken toe. Laat de bami 4 minuten in het water staan; roer het halverwege even los met een vork. Giet de bami af in een vergiet en laat even uitlekken.
Nu kan je beetje bij beetje de bami toevoegen aan het mengsel en steeds omroeren, totdat de bami helemaal gekleurd is door de ketjap. Ik bak er vaak nog een eitje bij. Eet smakelijk!
Leave a Reply