Wentelteefjes met kaneelsuiker
Mijn moeder maakte vroeger, in de middagpauze, regelmatig wentelteefjes met kaneelsuiker voor ons. Heerlijk! Tegenwoordig maak ik ze voor mijn dochter en die is er al net zo gek op. Snel en simpel, ik hou ervan. Je maakt ze bij voorkeur met oud brood, dat je dan dus niet hoeft weg te gooien, of aan de eendjes te voeren.
Recept voor 4 wentelteefjes
4 sneetjes brood (liefst oud brood, vers brood neemt veel vocht op en scheurt dan makkelijker)
1 ei
200ml melk
snufje kaneel
kaneelsuiker (ik gebruik de kant en klare kaneelsuiker van Van Gilse)
boter of margarine om in te bakken
Bereiding Wentelteefjes
Klop het ei los in een diep bord
Voeg de melk toe en klop het goed door elkaar
Doe er een snuf kaneel doorheen en klop nog een keer door
Leg een snee brood in het mengsel, keer om zodat de andere kant ook het mengsel opneemt
Laat de boter smelten in de koekenpan en bak de snee brood aan twee kanten goudbruin
Doe op een bord, snij in stukken en strooi er nog wat kaneelsuiker overheen
Eet smakelijk!
Hebben jullie ook een gerecht met jeugdherinneringen?
Leave a Reply