Krabsalade met krab en surimi. Heerlijk bij de BBQ
Deze krabsalade met krab en surimi is onze favoriet voor bij de barbecue, op een stokbroodje of toastje. Wederom een lekker maar simpel recept. Het is de afgelopen jaren wel steeds moeilijker geworden om een blikje krab te bemachtigen. Alle supermarkten in de buurt van Zaandam hebben geen krab meer in het assortiment, ik haal ze nu bij de groothandel. Niet getreurd, de salade is ook lekker met alleen surimi. Gebruik dan wel meer surimisticks!
Ingrediënten
- 1 blikje krab
- 10 surimi sticks
- 5 eetlepels augurkenblokjes
- 5 eieren
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- sap halve citroen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels chilisaus
Zo maak je deze lekkere Krabsalade met krab en surimi
Kook de eieren hard; laten schrikken, afkoelen en pellen. Snij ze in blokjes en doe de blokjes ei in een schaal.
Laat de krab uit blik uitlekken en snij de surimisticks in kleine blokjes. Doe ze bij de eierblokjes.
Voeg de mayonaise, ketchup, chilisaus en paprikapoeder toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg nu de augurkenblokjes en het citroensap toe en hussel alles door elkaar.
Proef en voeg eventueel nog wat extra chilisaus toe voor wat pit.
Nog meer salade voor bij de barbecue
Naast stokbrood, doet een salade het altijd goed bij de barbecue. Geen visliefhebber? Neem dan eens een kijkje bij volgende recepten:
Leave a Reply